En sommar att minnas.

Sommar, sol och värme. Det är i slutet på juni och vindarna blåser varmt. Kubb-pinnarna flyger fram och tillbaka och slår ner en kubb och vi jublar. Fler slås ner och tillslut känner man pressen på sig att man måste ta ner kungen. Man lyckas och vinner. En seger som man kan njuta av i flera dagar. Någon gång under kvällen blir det lite kyligt, men känslan av att ta på sig ett par mysbyxor är oslagbart istället för de där härliga shortsen som man har haft på sig hela dagen. Känna att nu kan jag vara ute hela natten om jag vill. Studsa en boll mot asfalten och sedan sätta den snyggt i basketkorgen. Känslan av att det är nu jag är som bäst, ingen slår mig. Skratt, breda leenden och en och annan kaxig kommentar. Lite små knuffar och störa varandra lite grann. Fuska får man ibland. Ser solen som går ner bakom husen och inser att ännu en dag snart är slut på den här sommaren. Men natten är ung och den har har bara börjat. Det har fortfarande inte mörknat så vi kan vara ute och sätta ett par snygga skott till innan den mörka natten gör det svårt för oss. Att komma in i värmen, äta lite godis, dricka lite, spela lite kort och sedan slå på en film. Det är då man njuter av en härlig dag. Man känner att sommaren är här och man spenderar den med de som man vill spendera den med. Man vill inte glömma den sommaren eller de människorna.

En sommar att minnas, helt enkelt.

Permalink Känslor & Tankar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Moln.

Moln. Moln på himlen denna sommardag. Ska värmen komma snart? Ska solen snart kunna titta fram utan problem genom molntäcket som ligger på himlen? Känns som om det är långt borta just nu, fast jag klagar inte heller. Mycket mer behagligt att jobba när solen inte är framme. Då vet man att man inte direkt missar något heller.

Idag är det dag nummer 2 av min 4-dagarsperiod på Netto. Börjar om en halvtimme. Har sedan kl. 9 hunnit med att vara på arbetsförmedligen och gå till apoteket. Nu ska jag ner till arbetsförmedligen igen och lämna in papper. Jag ska gå ur garantin. Slippa tänka på en massa aktiviteter. Bara tänka på mitt jobb. Känns bra. Jag lägntar tills på fredag kl. 16.15. Från och med då är jag ledig i 5 dagar och börjar inte jobba förrän på torsdag nästa vecka, fast bara 3 timmar. Så egentligen är jag ledig fram till nästa helg.

Kan det inte bli fredag kl. 16.15 snart? Btw, vad händer på midsommar? Jag vill göra något, något kul. Äta mat, umgås och skratta.

Permalink Vardagsskrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ledig dag.

Med John Mayers musik skrålandes ur högtalarna så njuter jag av en ledig dag. Efter 4 långa dagar på Netto så får jag äntligen ta det lugnt och andas. Men imorgon börjar en ny 4-dagarsperiod på Netto. Kanske inte låter så mycket, men det tar verkligen på krafterna.

Blå himmel ser jag och sol lös över Lärkgatan innan, nu däremot ligger den bakom moln. Solen alltså, inte Lärkgatan. Har försökt att få tag i tandläkaren i Kinna idag, utan framgång. Först svarade de inte och sedan hade de stängt kliniken till imorgon. Jag har fått en kallelse dit, fast jag går hos tandläkaren i Skene.

Imorgon är det tandläkaren i Skene som gäller först och främst på morgonen. 8.55 har jag tid. Sedan börjar jag jobba 10, men frågan är om jag hinner bli färdig hos tandläkaren tills dess. Men det gjorde ingen om jag kom lite senare sa chefen. Slutar gör 19.15. Sedan ska jag hem och sova. Upp igen och gå till af på möte kl. 9. Sedan jobba igen 10.30-19.15. Sova, upp igen, jobba 7-16, sova, upp igen, jobba 7-16. Då är det midsommar. Vad händer då? Ingen aning, men det upptäcker jag då.

Permalink Vardagsskrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()

De som jag kan kalla mina.

Jag är avundsjuk på dig. Ja, dig. Just du som sitter och läser det här. Du kan sitta och läsa om mitt kanske egentligen inte särskilt intressanta liv, mina patetiska små problem och mina otroligt korkade tankar. Jag vill vara som du, den personen som kan läsa om mina tankar och kanske dra en smula på munnen till ett litet leende. Kanske vet du inte ens vem jag är, har aldrig träffat mig eller kanske bara hört talas om mitt namn på något väldigt konstigt sätt. Eller så känner du mig bra, kanske rent utav bättre än vad jag känner mig själv eller du helt enkelt vet vad jag ibland pratar om utan att jag ens behöver sitta och förklara i 30 minuter om vad det är jag menar. Kanske är det så. Kanske inte. Jag har ingen aning, för jag vet egentligen inte vem det är som läser min blogg.

Jag har inget intressant liv. Det går mest ut på att jobba på Netto så jag kan betala min räkningar, umgås med mina vänner, och även familj, så mycket jag kan, ha kul så ofta jag kan och helt enkelt leva. För jag vet att livet är kort. Alldeles för kort. Under det senaste året har både jag, min familj och släkt och mina vänner förlorat någon som stått oss nära. På helt olika sätt. Dödsfall, ignorerande och människor som väljer att fly från problemen. Vi har alla på ett eller annat sätt förlorat någon. Det har tagit hårt på oss alla. Men jag har också sett att vi allihop har blivit starkare. Vi håller ihop, på ett helt annat sätt än innan. Tyvärr är det väldigt sorgligt att vi var tvugna att förlora så många människor på vägen.

Men vi blir starkare och vi lever. Vi lever som vi aldrig har levt förrut. Jag vet att vi kan och vill. Jag vet att om vi gör det, så mår vi också bra. Du som kanske inte kände mig innan, nu vet du kanske lite mer vad jag är för en människa, hoppas jag. Och du som känner mig, kanske nickar och ler lite för dig själv, för du vet att jag menar varenda ord jag skriver här. Jag älskar mina vänner, min familj och mitt liv. Jag kunde inte begärt mer, för jag har det bästa man kan ha livet. De som jag kan kalla för mina.

Permalink Känslor & Tankar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Stressad? Nejdå, inte alls.

Idag, så tog jag mina första steg mot körkskolan! Ja, bättre sent än aldrig, eller hur? Informationsmöte som varade i lite över en timma, jävlar vad mycket information det var på en gång! Men nu så är första steget avklarat och nu så ska jag bara invänta lämlighetsintyget så jag kan sätta mig bakom ratten och köra, ja, betala måste jag väl göra också iofs. 

Min dag, i "korta" drag: Kvart i nio imorse så slog jag upp ögonen. Tog det lugnt och tänkte: "Hur ska jag få denna dagen att gå nu då?". Sätter mig en stund vid datorn i godan ro, känner att jag har faktiskt lite ont i magen. Stress, kanske? Tur att jag har en lugn dag framför mig. Ha! Trodde jag ja. Kvart över nio ringer jobbet: "Kan du komma in och jobba klockan tio?" Jovisst, det kan jag väl, men jag ska iväg på informationsmöte halv fem. Sagt och gjort, slänger på mig kläderna, fixar lite frukost och allt annat som ska hinnas med på morgonen.

Kommer till jobbet, alla varor var försenade imorse med 2,5 timma. Inte ens mjölken är upp-plockad. Bara att sätta igång! Stämpla in, maxxa mejeriet, räkna kassan, ta telefonen, fylla på i kylen, byta av i kassan, gå på rast, få tyst på en tjutande port, byta av i kassan, räkna kassan, hjälpa de andra med räkning av kassan, stämpla ut. Ut ifrån Netto kom jag vid tjugo över tre, jag skulle slutat tre.

Hemma, äntligen! Fan, jag måste ju duscha! In i duschen, hör att telefonen piper. Jaha, ett sms från Cissi förmodligen. Ut ur duschen, slänga på sig kläder, torka håret och fixa, svara på sms. Pling på dörren, där ramlar Angelica in. Busskortet, tack så mycket! "Stressig dag?", jo, tackar som frågar! Angelica åker, även hon stressad. Fortsätter fixa, bland annat fortsatt torkning av hår. Pling på dörren igen, Cissi ramlar in. Dags för informationsmöte. Äntligen sätta sig ner och ta det lite lugnt, lyssnar en-tre-kvarts-hjärtat på hon som står där framme. Prata med hon i receptionen om hur man vill göra. Hemmåt, lämna grejer. Sedan Netto, inhandling av onyttigt.

Nu, så sitter jag här. Kanske har jag ont i magen pga stress? Nej, men hur kan jag ens tro något sådant!

Permalink Vardagsskrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()

Knepigt värre.

Jag känner bara för att skriva men jag vet inte vad jag vill skriva. Knepigt? Jodå, lite grann.
Veckan som kommer:

v.24
Måndag
: Informationsmöte 16.30, tvätt-tid 12-17, annars ledig.
Tisdag: Klippning 10.00, sedan Borås med Tim & Issa och efter det så ska vi fira Issa som fyller år.
Onsdag: Ledig.
Torsdag: Jobb 6-9, sedan ledig.
Fredag: Jobb 7-16.
Lördag: Jobb 8-18.15.
Söndag: Jobb 9.30-18.15

Jag älskar verkligen att jobba helger. Verkligen. Inte. Alls. Får helt enkelt tänka på OB:n som är ganska soft att få, 14 extra timmar ungefär. Vad säger man? Nice, såklart. Veckan efter det är ganska soft med:

v.25
Måndag
: Ledig.
Tisdag: Tandläkaren 8.20, jobb 10-19.15.
Onsdag: Jobb 10.30-19.15.
Torsdag: Jobb 7-16, farfar fyller år.
Fredag: Jobb 7-12.
Lördag: Ledig.
Söndag: Ledig.

Jag har en liten fråga, som både jag och Cissi har funderat på idag:
Om du är full och har körkort och bil men självklart inte vill köra eftersom du är full, skulle du då låta någon som inte ha körkort köra (med lite erfarenhet av körning) eller en kompis som har körkort men som också är full? Lite knepig fråga kanske, men en anna fråga egentligen är väl vilket är värst att bli tagen av polisen, att köra utan körkort eller att vara full?
En fråga som är värd några minuters tankar tycker jag, jag har fortfarande inte kommit fram till hur jag skulle göra.

Permalink Känslor & Tankar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Detta helvetiska regn.

När ska det sluta regna egentligen? Det har ju regnat konstant i flera dagar nu. Inte okej. Men jag tänker iaf trotsa regnet och åka till Robin på någon slags fest idag och btw, han hälsar att vem som helst komma, ungefär. Jag är verkligen taggad inför det här, ni märker detta va? Ska börja trampa mot bussen om ca. 40 min.

I torsdags hände ju en rolig grej iaf, trots regnet, Studenten. Tim, Adrian, Anneli, Malin, Sara, Jessika och Henke, ja, coh ett flertal andra studenter som jag känner och inte känner fick äntligen känna på hur det är vara fria. Blev tårögd när Tim väl skulle springa ut, lycklig över att han äntligen slipper skolan. Jag lyckades hålla tårarna inne, men det var svårt och jag är verkligen glad för hans skull. Nu är du äntligen fri Tim, njut av livet.
Och självklart alla andra som också har tagit studenten i år, njut ni också.


Igår (fredags) gick min syster ur 9:an och får snart äntligen påbörja sina 3 efterlägntade år på gymnasiet. Dom växer upp alldeles för fort! Men jag var verkligen glad för hennes skull också, att höra den pampiga musiken som 9:orna varje år går in till, gav mig gåshud. Mingla i Mark ägde också rum igår och även då trotsade jag regnet och stod envist där med mitt paraply och lyssnade på musik som jag inte ens tycker om. Ja, Salem Al Fakir var inte mycket att hänga i granen heller måste jag påstå. En enda artist var bra igår och det var NewKid. Sök på honom på Spotify, lyssna på Gör Det För så kommer ni förstå vad jag pratar om. (Om ni gillar hip-hop.)

Grattis Tim och alla andra studenter, njut av friheten, så länge den varar!

Permalink Vardagsskrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ont blir till sug.

Varför ska det göra ont? Fortfarande? Men jag vet varför och jag kan inte göra något åt det. Det enda jag vill veta är varför, men jag kommer inte att få något svar.

Bara max 20 minuter senare i trappuppgången så får jag ett sug i magen. Ni vet, ett sånt där härligt sug. Och jag får ett fånigt leende på läpparna. Ett sug som jag inte har känt på jättelänge, kanske kan det sluta göra ont någon vacker eller regnig dag och jag kan fortsätta ha ett fånigt leende på läpparna i längre än 10 minuter?

Permalink Känslor & Tankar Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tried to sleep with a broken heart?

Have you ever tried sleeping with a broken heart? Well, you can try sleeping in my bed.

Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()

Att inte göra någonting.

Idag bär det av hem mot mitt gamla Älekulla. Min syster blir nämligen ett år äldre och det ska firas med smörgåstårta, tårta och presenter. Jag gillar mest tanken på smörgåstårtan faktiskt. Jag är i princip hemkommen från jobbet, jobbade bara mellan 6-9 idag, nice. Så har jag hela dagen till att inte göra någonting. Jag gillar`t! Ska väl få i mig något att äta, glo en stund på tv för att sedan forstätta ut och lägga mig och steka i solen en stund. Jag bara njuter av tanken faktist! Dock fick jag jobba över en kvart, pga socker. Ja, faktiskt. Och även handling skulle göras, tyckte det ekade lite mycket i kylskåpet innan jag gick till jobbet imorse.

Frukost nr. 2 och tv, ajjemän, det gillar jag. Ni kanske gissar på att jag är på bra humör? Isf så har ni gissat ganska rätt, för det är jag. Tanken av en varm och ledig dag och smörgåstårta gör livet värt att leva. Dock har jag 4 dagars arbete att se fram emot också, frågan är om det är postitvt eller negativt. Positivt för att jag får pengar, negativt för jag måste jobba hela helgen när det kommer vara skönt väder. Det är på både gott och ont helt enkelt. Nu vill jag inte ta mer av er tid utan ska påbörja min plan på att inte göra någonting.

Permalink Vardagsskrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()

Barnsligt.

Tycker vissa människor beter sig så fruktansvärt barnsligt.  Jag blir arg, besviken och jävligt förbannad. DU är barnslig, DU är omogen, DU beter dig som en 5-åring. Ge dig för i helvete och väx upp någon jävla gång. Jag hade högre tankar om dig än det här.

                                     

Permalink Känslor & Tankar Kommentarer (2) Trackbacks ()

v. 22 & v. 23.

Det verkar bli en hel del jobb denna veckan. Just look:

v. 22
Måndag: 13-19.15.
Tisdag: Ledig. Tvätt-tid!
Onsdag: Ledig. Kolla kamera i Borås!
Torsdag: 6-9. Hem och fira syster!
Fredag: 10-19.15.
Lördag: 8-18.15.
Söndag: 9.30-18.15. Syster fyller år, grattis!

Det blir allt lite tider denna veckan. Nästa helg jobbar jag åtminstone inte. Varannan helg gäller för mig. Dubbel OB på söndagar också, det är nice, även efter 14 på lördagar. Money, money liksom. Men en hel del stägningar, vilket jag inte är så bra på, men jag måste ju lära mig någon gång. Hur blir nästa vecka då?

v. 23
Måndag: 10-19.15.
Tisdag: Ledig.
Onsdag: 10.30-19.15.
Torsdag: 6-9. Tims student!
Fredag: Ledig. Systers skolavslutning!
Lördag: Ledig.
Söndag: Ledig.

Fullspäckat känns det nästan som. Efter att jag har jobbat v. 22 så får jag iaf en veckas ledighet. Tror jag, kan ju iofs bli inkallad. Men jag ska njuta av de stunder då jag är ledig.

Permalink Vardagsskrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()