Sverige-Spanien.

Fick smita in och jobba idag, 2.5 timmar. Men jag får betalt för 5 timmar, nice. Nästa vecka erbjuder mig:

...
Måndag: Jobb, 10-19:15.
Tisdag: Jobb, 14-19:15.
Onsdag: Ledig.
Torsdag: Jobb, 6-15.
Fredag: Ledig. Träffa syster och möjligtvis Angelica.
Lördag: Jobb, 8-15:15.
Söndag: Ledig.
...
Jag måste boka tvätt-tid med. Det kommer visserligen bara ta max 2 timmar för mig att tvätta och tumla det. För jag har bara två tvättar. Sitter och tittar på handbollen. Sverige-Spanien. Det är fruktansvärt jämt. Grymt spännande match faktiskt. Jag ska återgå till den. Ha det!

Permalink Vardagsskrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()

Är alla på dåligt humör?

Under den senaste veckan, så har jag fått 4 utskällningar av kunder. Älskar jag mitt jobb eller? Så här var det, enjoy:

...
Kund nr.1: Blev irriterad av att vår kortterminal helt plötsligt gjorde att hela kassa-systemet stannade. Okej, visst, jag kan förstå att man blir irriterad då. Men! Han behövde inte heller skälla på mig eller antyda att det är mitt fel för att den stannade, right?
...
Kund nr.2: Hade köpt en symaskin av oss för 9 månader sedan och kom tillbaka för att reklamera varan. Visst, klart hon ska få klaga på varan. Dock påstår hon att hon har 3 års garanti på skiten, men så är det inte (har jag läst nu i efterhand). Utan hon har endast 6 månaders garanti. Denna garanti hade gått ut och hon måste egentligen bevisa för mig att det är ett ursprungligt fel på varan (ja, även detta läste jag efteråt, men nu vet jag till nästa gång.) Dock agerade jag som jag helt enkelt har fått lära mig och det var att det enda jag kan erbjuda henne är pengarna tillbaka för vi har inte varan i butik just nu. Hade vi haft det så hade hon ju självklart fått byta varan. Men hon ville inte ha pengarna tillbaka utan hon ville ha symaskinen lagad (vi har inga reparatörer för detta). Efter det började hon vara ganska så otrevlig och säga bl.a. att jag inte bör ha ansvar för butiken överhuvudtaget. Inte bara jag tyckte hon var otrevlig utan det tyckte även andra kunder som stod i kön.
...
Kund nr.3: kom fram till mig och frågade om det ingick batterier i ett par klockor som vi säljer nu. Jag visste inte utan frågade en kollega som också stod vid kassan för tillfället. Hon visste inte heller. Tanten blev helt galen i princip och började skälla på oss för att vi inte hade någon service i butiken. Ja, helt enkelt för att vi inte visste om det fanns batterier i klockan.
...
Kund nr.4: Blev total-förbannad pga att vår pantmaskin hade slutat fungera. Dock visade sig innan den här kunden kom att motorn i pantmaskinen hade slutat fungera. Vilket jag också sa till honom, men han ville väl inte riktigt lyssna på det gissar jag.
...
Är alla på dåligt humör, eller är det bara jag som känner så? Okej, jag vet att vädret är urtråkigt och att folk är trötta, men det ger de ingen rätt att skälla på oss. Vi har precis lika dåliga dagar som de. Det värsta med att jobba i butik är nog att man inte får säga något dumt/elakt tillbaka fast man verkligen vill. Men, förhoppningsvis så kanske kunderna piggnar till lite snart och kommer på bättre humör, annars kommer jag snart säga något som jag inte får.

Permalink Vardagsskrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()

Att må bättre.

I flera dagar har jag gått in på blogg.se för att försöka skriva ett nytt inlägg. Men varje gång slutar det med att markören står där och blinkar och inte ett enda ord kommer fram när jag försöker skriva något. Jag vill kunna skriva något som betyder. Något som kan få någon annan människa att må bra eller må bättre. Få en människas tankar att skingras och kanske förstå något som han eller hon ha försökt klura ut länge. Genom ett par ord. Det är något som jag verkligen skulle vilja lyckas med. Men jag vet inte om jag någonsin kommer att lyckas med det. Men om jag gör det, så kommer jag att må bra. För då har jag hjälpt någon annan.

Permalink Känslor & Tankar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ont.

Jag har ont. Och jag är orolig.

Permalink Vardagsskrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mission accomplished.

Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ett nytt år.

Ett nytt år. Ännu ett nyår fick jag stå ut med en rinnande näsa. Men jag klagar inte, jag hade trevligt ändå. Och trots min rinnande näsa tog jag mig ut på 12-slaget för att titta på alla fyrverkerier. Det är billigt att bo i Kinna på nyår, du behöver inte köpa egna raketer, för det gör alla andra. Inför varje nyår får jag ångest. Jag vet inte varför. Men jag får det. Kanske är det för att jag är rädd för vad framtiden kommer föra med sig eller så vill jag inte lämna det som har varit. Men varje år får jag ångest. I år var det dock inte lika jobbigt, tack och lov, för att jag inte kände mig tvingad till någonting. Kanske för att jag vet att detta året kommer föra med sig massa bra saker, kanske är jag för en gångs skull inte rädd. Men den som lever får se. Min näsa rinner inte lika mycket nu iaf. Men jag kurerar mig så gott jag kan till One Tree Hill. Vill ni veta vad kommande vecka har att erbjuda mig?

...
Måndag: Jobb, 5-13:15. Tvättid, 12-17.
Tisdag: Jobb, 14-19:15.
Onsdag: Ledig!
Torsdag: Jobb, 9-18:15. (100% OB FTW!)
Fredag: Jobb, 6-14.
Lördag: Jobb, 8-15:15.
Söndag: Ledig!
...
Och vi får inte glömma att en viss liten dam fyller hela 22 år idag, tänk vad tiden flyger iväg. Ja, jag säger då det. Grattis på födelsedagen, Anna-Sara!

Permalink Vardagsskrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()